Hizmet verdiğimiz sektörler
Hizmet sunduğumuz sektörler içerisinde aşağıda kısa kısa değinmeye çalıştığımız alanlar bulunmaktadır.
AMBALAJ SEKTÖRÜ
Türkiye ambalaj sanayi hızlı gelişen bir sektördür. Hızlı kentleşme, nüfus artışı, yaşam standartlarının yükselmesi, kadınların iş hayatına katılımındaki artış, tüketim alışkanlıklarındaki değişmeler, alışveriş merkezlerinin yaygınlaşması ile perakende alışveriş eğiliminin artması, tüketim ürünlerine olan talep artışı ve ihracatın artması sektörün hızlı gelişmesindeki başlıca etkenlerdir.
BOYA SEKTÖRÜ
Boya, malzeme alanını aydınlatmak amacıyla dış faktörlerden korumak, süslemek için ince ve sert bir tabaka şeklinde olan organik ya da anorganik maddedir. Ayrıca boya, plastik esaslı pigmentlerden ve incelticilerden oluşmuş renkli sıvı bileşimidir. Boya, eskiden farklı sanat eserlerinde değişik dekoratif amaçlarla kullanılırken, günümüzde boya yapı malzemelerini dış etkenlerden kimyasal özelliklere karşı korumaktadır.
TEKSTİL SEKTÖRÜ
2019 yılı Ocak-Aralık döneminde, Türkiye tekstil ve hammaddeleri ihracatında öne çıkan ülkeler değerlendirildiğinde, en önemli ihracat pazarımızın Almanya olduğu görülmektedir. Almanya’ya yapılan tekstil ve hammaddeleri ihracatımız 2019 yılı Ocak-Aralık döneminde ise ihracatımız %2 oranında gerileyerek 856 milyon dolar değerinde kaydedilmiştir.
KİMYA SEKTÖRÜ
Türk kimya endüstrisi, ağırlıklı olarak petrokimya, sabun, deterjan, gübre, ilaç, boya-vernik, sentetik elyaf, soda gibi çeşitli kimyasal hammadde ve tüketim ürünlerinin üretiminin gerçekleştirildiği tesislerden oluşmaktadır. Sektörde faaliyet gösteren firmalar ölçek ve sermaye kaynakları açısından farklılık göstermektedir.
MOBİLYA SEKTÖRÜ
Mobilya sektörü, işyeri sayısı ve yarattığı istihdam ile önemli bir sektör olmasına karşın ihracatımız içindeki payı sınırlı düzeydedir. Mobilya sektörünün gelişmesi mobilya ihracatının gelişmesine bağlıdır.
İNŞAAT MALZEMELERİ SEKTÖRÜ
Sektöre girdi sağlayan iş kolları ile çıktıların kullanıldığı alanlar göz önüne alındığında 200’den fazla sektöre etki eden ve ülke ekonomisinde %30 civarında ağırlığa sahip olduğu tahmin edilen inşaat sektörü ekonomimizin lokomotifleri arasındadır.
TAKIM TEZGAHLARI SEKTÖRÜ
Takım tezgahı tasarımı ve imalatı temel mühendislik sanayidir. Takım tezgahı sektörü, genel makine imalat, otomotiv ve savunma sanayi sektörü ile doğrudan ilişkili bir sektördür. Takım tezgahları, bütün diğer makinelerin imalatını sağlayan bir ana makine ve yatırım malı olarak değerlendirilmektedir.
TARIM ALET VE MAKİNALARI SEKTÖRÜ
Tarım alet ve makinaları ihracatımız yıllar itibariyle ciddi bir artış eğilimi göstermektedir. 2019 yılında ihracatımız bir önceki yıla göre %18,6 artışla 940 milyon Dolar seviyesindedir. Tarım alet ve makinaları ihracatımızın %21,7’si ABD’ye, %53’ü ise ABD, İtalya, Irak, Azerbaycan ve Özbekistan’a gerçekleştirilmektedir.
ELEKTRİKLİ MAKİNELER VE KABLOLAR SEKTÖRÜ
Elektrikli makineler sektöründe ağırlıklı olarak yatırım ve ara malı niteliğindeki ürünler yer almaktadır. Türkiye’de elektrik makineleri üretimi, küçük işletmelerde, dağınık biçimde ve tek bir ürün üretilerek başlamıştır. Bu tesislerde tüketim ve dayanıklı tüketim malları üretimi öncelik almıştır.